11 lucruri interesante despre Leonardo Da Vinci1. Leonardo Da Vinci a fost primul om care a explicat de ce cerul este albastru.

2. Leo Da Vinci putea să scrie si să deseneze in acelasi timp.

3. Lentilele de contact au fost propuse pentru prima dată de Leonardo Da Vinci în 1508.

4. Bill Gates a cumparat Codexul Leicester a lui Leonardo Da Vinci, în 1994, pentru 30 milioane de dolari, devenind astfel cea mai scumpă carte din lume.

5. Un software pentru recunoaștere a feţei a stabilit Mona Lisa este 83% fericită, 9% dezgustată, 6% temătore și 2% supărată.

6. Leo Da Vinci cumpăra animale crescute în custii, de la piată, pentru a le elibera.

7. Ultimele cuvinte ale lui Leonardo da Vinci au fost: “L-am suparat pe Dumnezeu si intreaga omenire pentru ca opera mea nu are calitatea pe care ar fi trebuit sa o aiba”.8.  Pictura Mona Lisa a devenit cel mai faimos tablou din lume, dupa ce a fost furat de la Luvru în 1911.

9. În 2003, mașinile lui Leonardo Da Vinci au fost construite și testate în conformitate cu desenele sale originale, pentru un documentar. Unele au avut succes, iar altele au dovedit a fi nepractice.

10. Leonardo Da Vinci era o persoană pusă pe glume: el punea aripi false și coarne pe șopârle pentru a speria oamenii din Vatican. 

11. Leonardo Da Vinci a semnat inițialele sale pe pupilele ochiului drept al Mona Lisei.Comentarii