14 lucruri pe care nu le ştiai despre inimă1. În fiecare zi, inima ta creează suficientă energie pentru a conduce un camion 32 de kilometri.

2. Inima poate continua să bată chiar dacă este separată de corp deoarece are propriul impuls electric.

3. Deținerea unei pisici poate reduce riscul de atacuri de inimă și accidente vasculare cerebrale cu mai mult de o treime, au aflat cercetătorii.4. Multivitaminele cresc riscul de cancer și boli de inimă, potrivit studiilor recente.

5. Bătăile inimii se schimbă și imită muzica pe care o ascultați.6. Plămânul stâng este mai mic decât plămânul drept pentru a face loc inimii.

7. Un om a primit inima unei victime care s-a sinucis, s-a căsătorit cu văduva lui și, după mulți ani, s-a sinucis în același fel în care a făcut-o și donatorul său.

8. Vegetarienii sunt cu 19% mai puțin susceptibili de a muri de boli de inimă, a constatat un studiu.

9. Consumul de ciocolată neagră în fiecare zi reduce riscul bolilor de inimă cu o treime.10. Inima omului nu este pe partea stângă a corpului; Este în mijloc.

11. Cei care fumează au cu 200% pana la 400% mai mari sanse să facă atac de cord faţa de cei care nu fumează.

12. Persoanele care lucrează 11 ore sau mai mult pe zi au cu 67% mai multe șanse de a avea un atac de cord decât cei cu o zi de lucru de 8 ore, potrivit unui studiu.

13. În timp ce atacurile de inimă bruște în timpul sexului sunt rare, 75% dintre acestea se întâmplă bărbaților care își înșeală soțiile.14. Primul transplant de inima folosind o "inimă moartă" a fost făcut de chirurgi din Australia, in octombrie 2014.

Comentarii