19 lucruri interesante despre muzică1. Ascultarea muzicii în timpul lucrului îmbunătățește măsurabil performanța psihică.

2. Warner Music a colectat, în 2008, peste 2 milioane de dolari în redevențe pentru utilizarea publică a melodiei "Happy Birthday".3. Cântecul tău preferat este probabil favoritul tău pentru că îl asociezi cu un eveniment emoțional din viața ta.

4. Bătăile inimii se schimbă și imită muzica pe care o ascultați.

5. Florile pot crește mai repede ascultând muzică.


6. Elvis Presley nu a scris niciuna dintre piesele sale.

7. Tipul de muzica pe care il asculti afecteaza modul cum percepi lumea.

8. Cel mai scump instrument muzical din lume, o vioară Stradivarius, a fost vândută în 2011 pentru 15,9 milioane de dolari.

9. Cântecul Jingle Bells a fost scris inițial pentru Ziua Recunostintei.

10. Muzica ascultată mai tare poate face ca o persoana sa bea mai mult intr-un timp mai scurt.11. Rapperul NoClue este cel mai rapid rapper din lume cu 723 de silabe în 51,27 secunde (14,1 silabe pe secundă).

12. Jimi Hendrix nu a putut să citească şi să scrie muzică.

13. Muzica duce la creşterea nivelului de dopamină, dand o stare de bine.

14. Metallica este prima și singura trupă care cantă pe toate cele șapte continente.15. Michael Jackson a cumpărat drepturile pentru majoritatea muzicii The Beatles pentru 47,5 milioane de dolari în 1985. Acum costă 450 de milioane de dolari.

16. Veniturile obținute din descărcările de muzică digitală și abonamente au depășit vânzările de CD-uri în S.U.A. pentru prima dată în 2014.

17. Marina britanică folosește cântecele lui Britney Spears pentru a speria pirații somalezi.

18. Eminem a scris și înregistrat "The Real Slim Shady" cu doar 3 ore înainte de lansarea albumului.19. Doar aproximativ 1 din 10000 de persoane are "pitch perfect", abilitatea de a identifica o notă muzicală numai prin auzirea acesteia, fără o notă de referință.

Comentarii