21 de lucruri interesante despre California
1. 1 din 8 americani sunt din California.

2. California a fost locul de naștere al industriei cinematografice, contracultură hippie, internet și calculator personal.

3. California are mai mult de 130.000 de persoane în închisoare.4. LSD era legal în California până în 1966.

5. California deține atât cel mai înalt punct (Mount Whitney), cât și punctul cel mai de jos (Valea Death) din Statele Unite.6. California a fost primul stat din SUA care a interzis marijuana.

7. Los Angeles, California, este al doilea cel mai populat oraş din S.U.A.8. Cele cinci cele mai poluante orașe din SUA sunt in California.

9. California este al cincilea cel mai mare furnizor de alimente din lume.

10. Există un oraș numit "Cool" și altul numit "Squabbletown" în California.11. California de Sud are în jur de 10.000 de cutremure în fiecare an, deși majoritatea sunt atât de mici încât nu se simt niciodată.

12. California foloseşte deținuții pentru a lupta împotriva incendiilor forestiere.

13. În 2010, unele școli din sudul Californiei au interzis un dicționar pentru includerea unei definiții a sexului oral.

14. La fiecare 2 săptămâni, în medie, cineva sare de pe Podul Golden Gate.15. Un bec care nu a fost oprit din 1901 încă strălucește la o stație de pompieri din California.

16. 3 dintre cele mai mari 20 de companii din lume (Apple, Chevron și McKesson) au sediul central în California.17. California produce 80% din migdalele lumii.

18. California a interzis vânzarea de carne de cal pentru consum în 1998.

19. Cel mai înalt și cel mai gros copac din lume se află în California.20. Este ilegal să distribuiți "pornografie răzbunată" (video sau fotografii ale fostei/fostului partener/a) în California.

21. În California, este mult mai probabil sa fii impuşcat de un copil decat sa mori intr-un cutremur.


Comentarii